avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Noul CPC - raspuns la intampinare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Noul CPC - raspuns la intampinare

buna seara,
incerc sa formulez un raspuns la intampinare pentru o ,,mica''amenda de la ITM de
15.000(ce mai este ,,mia'' pentru institutii) si nu-mi gasesc cuvintele sa o formulez,
va rog nu ma lasati la greu.
va multumesc.
#-o,:frantic::sorry:
Cel mai recent răspuns: acvila666 , utilizator 01:13, 8 Februarie 2014
incercati folosind cuvintele dvs sa formulati un raspuns la aparile formulate de intimata prin intampinare.nu exista o sanctiune la nedepunerea raspunsului la intampinare asa ca nu sunteti obligat sa o formulati.
Art. 201 cod procedura civila

...................


(2) Întâmpinarea se comunică de îndată reclamantului, care este obligat să depună răspuns la întâmpinare în termen de 10 zile de la comunicare.


... deci, este obligatoriu acest raspuns la intampinare!

nu este o formula standard si nici formular pentru raspunsul la intampinare!

Trebuie sa demontati tot ce scrie in intampinare, paratul. Folositi cuvinte simple, propozitii cat mai scurte si la obiect.


Poate ar fi bine sa apelati totusi la un avocat... cheltuielile cu avocatul se vor adauga la cheltuielile de judecata, in cazul in care veti castiga!

Atentie: daca nu castigati si veti dori sa faceti recurs, va fi obligatoriu sa va reprezinte un avocat!
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
Cabinet individual de avocat „Petrescu C.”, Avocat
Care este totusi sanctiunea nedepunerii raspunsului la intampinare?
Sancţiunea nu poate fi alta decît aceea stabilită pentru nedepunerea întîmpinării: decăderea din dreptul de a mai invoca excepţii în legătură cu susţinerile din întîmpinare ale pîrîtului (intimatului, în acest caz), mai puţin a celor de ordine publică, precum şi decăderea din dreptul de a invoca probe în legătură cu susţinerile din întîmpinare (cu excepţia acelor probe a căror nevoie ar rezulta ulterior, din mersul dezbaterilor)
-este nevoie de răspuns la întâmpinare pt. întâmpinările fiecărei părți introduse în judecată?!
-am (re)primit aceeași întâmpinare *(formulată și redactată identic, doar emitentul și evident semnatarul, diferă), la diferență de 3 zile, deși eu trimisesem între timp răspuns la prima întâmpinare...;
-dacă totuși trebuie însă un „nou” răspuns - pot trimite și eu la rândul meu, același răspuns la întâmpinare a doua oară?!:giggle:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nu ești decăzut din drepturi daca nu ai depus intimpinarea pina la primul termen de judecată? mimi56_manolescu mimi56_manolescu Este legal ca instanța sa aprobe un alt termen daca la primul termen nu ai depus intimpinare?paratul a avut timp din 16 Iunie cind am depus eu acțiunea in ... (vezi toată discuția)
Nu am depus intampinare- care sunt consecintele? ContSters337674 ContSters337674 Am fost cemata in judecata intr-n proces civil si nu am depus intimpinare . A trecut termenul...Este grav ? Ma mai pot apara ?Un avocat eventual ar mai avea ce ... (vezi toată discuția)
Depasire termen depunere intampinare prietenulomului prietenulomului Piritii nu ai depus intipinare in termenul legal . Se mai poate depune ulterior ? Chemarea in judecata este pe noul cod . (vezi toată discuția)